SL EN
Evropski sklad za regionalni razvoj
Evropski socialni sklad
Slovenski podjetniški sklad
Ministerstvo za gosopodarski razvoj in tehnologijo
Ministerstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
Erasmus EU
Evropska unija
Evropski kmetijski sklad

Erasmus+: Približevanje evropske razsežnosti oddaljenim podeželskim območjem

V decembru pričenjamo z izvedbo izobraževanj in delavnic v okviru projekta EU country (program Erasmus+). Odraslim z manj priložnostmi na oddaljenih podeželskih območjih želimo tako zagotoviti nova znanja, ki jim bodo pomagala reševati morebitne probleme in stiske ter izboljšale zaposlitvene možnosti. 

Oglejte si program delavnic in lepo vabljeni, da se nam pridružite. Delavnic so brezplačne. 
Skozi družabne in kulturne vsebine bomo udeležence ozavestili tudi o pomeni vrednot EU ter kulturni in zgodovinski dediščini obeh sodelujočih držav. 

Udeleženci delavnice so V okviru projekta Erasmus+ EUCountry na Socialni kmetiji Korenika v Šalovcih prikazali pripravo tradicionalne prekmurske jedi. Video, ki si ga lahko ogledate spodaj, predstavlja pomemben del kulturne dediščine Goričkega, med katero spada Prekmurska gibanica.

Na kratko o projektu

Namen projekta je izboljšati razpoložljivost visokokakovostnih priložnosti za učenje za udrasle predvsem na področjih kot so digitalna tehnologija, kultura in sobivanje ter varovanje okolja in zdravja. Projekt zelo dobro naslavlja tudi izboljšanje kompetenc izobraževalnega  in drugega osebja v izobraževanju odraslih, kar pa bomo dosegli z ustreznim usposabljanjem. 

Vse izvedene aktivnosti projekta ter usposabljanja na podlagi potreb ciljnih skupin pa bodo nadgradila kompetence udeležencev, ki bodo pridobili za njih zelo pomembna znanja in spretnosti, ki so nujno potrebna za njihovo vsakodnevno delovanje v tej hitro se spreminjajoči se družbi.